13 Ağustos 2017 Pazar

Almanca Kelime Nasil ezberlenir

Almanca Kelime Nasıl Ezberlenir?

Almanca, Avrupa Birliği'nin resmi dillerinden birisi ve en çok konuşulan dilleri arasındadır. Almanya'nın birçok Türk barındırması da, bu ülke ile ilişkiler açısından önem taşımaktadır. Öte yandan bir çok Alman şirketinin Türkiye ile bağlantısı vardır. Bu yüzden en çok talep gören diller arasında yer alan Almanca, İngilizceye oranla öğrenmesi biraz daha zor olan bir dildir. Maskülen, natural ve feminen olarak kelimelerin önlerine takı aldığı bu dil, sıkı bir çalışma ve istekle öğrenilebilir.




Almanca kelime nasıl ezberlenir?

Almanca öğrenmek için ilk önce kelimelerin cinsiyet takılarını da bilmek gerekir. Buna göre cümledeki anlam ve sonradan gelen kelimeler değişecektir. Bu yüzden almanca kelimeler, takılarıyla birlikte ezberlenmelidir. Küçük kağıtlara kelimeleri takılarıyla brlikte yazmak ve ezberlemeye çalışmak, iyi bir fikirdir.

Bunun dışında resimli kelime kağıtları hazırlamak, öğrenmeyi güçlendirecek ve kelimenin hafızada daha uzun süre kalmasını sağlayacaktır. Öğrenmek istenen şeyi görsel hale getirmek, her zaman beyinde daha kalıcı olur ve hızlı öğrenmeyi sağlar.

Hafıza güçlendirme tekniklerinden yararlanmak da kelime ezberlerken güzel sonuçlar verecektir. Hafıza güçlendirme teknikleri hakkında yazılan kitapları okumak ve ders çalışırken uygulamak işe yarayacaktır. Kelime ezberlerken kelimeleri, hafızada kolay hatırlanacak olaylar ve sayılarla ilişkilendirmek, kelime öğrenmede çok fayda sağlayacaktır. Böylece kelime öğrenilirken hemen akla gelecektir.

Hafızayı güçlendirmek için dengeli ve yeterli beslenmek, az uyumamak, spor yapmak, bol su tüketmek ve çokca temiz hava almak önemlidir.

İngilizce bilen bir insan bazı konularda İngilizce kelime bilgisinden yararlanabilir. Biribirine benzeyen kelimeleri öğrenirken akla İngilizce açıklamasını getirmek, kelimeyi daha kolay öğrenmeyi sağlarken, İngilizce pratik de yapılabilir.

Bolca Almanca kitap ve makale okumak, anlaşılmayan veya bilinmeyen kelimelerin altını çizmek ve sözlüğe başvurmak da kelime ezberlemeye yardımcı olur. Böylelikle kelimenin gerçek anlamı ve kitapta nasıl kullanıldığı görülerek, öğrenme gerçekleşmiş olur.

Aynı şekilde işitsel olarak da kelimelere aşina olmak, kelime haznesini geliştirir. Sık sık Alman kanallarını seyretmek kelimenin doğru telafuzunu da öğrenmeyi sağlar. Dil öğrenmek sabır işidir. Bu yüzden sabırlı olmalı ve çalışmaktan asla vazgeçilmemelidir.



GezBlog, Almanca Eğitimi 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder