16 Eylül 2017 Cumartesi

Kendinizle konusmak icin 9 harika sebep!

Kendinizle konuşmak için 9 harika sebep!
Kendi kendine konuşmak düşündüğünüz kadar gülünç bir şey değil! İşte kendinizle konuşmanız için 9 harika sebep!


Kendinizle konuşmanız için geçerli bir sebep düşünemediniz mi?

Bazı insanların yalnızca kötü bir alışkanlıktan ibaret gördüğü kendi kendine konuşma huyu, aslında pek kötü bir şey sayılmaz!

Kendi kendine konuşan kişilere genellikle gülünse bile belki bu 9 harika neden kendinizle konuşmanızı sağlayabilir.

İşte kendinizle konuşmanız için 9 harika sebep…
Kendi kendine konuşmak insanın modunu değiştirir.

Bir insanı en iyi kendisi eleştirir. Aklınızdaki bu küçük ses moralinizi bozabilir ya da kendinizi daha iyi hissetmenize neden olabilir.

İç sesinizin kontrolünü ele alın ve bunu kendinizde pozitif değişiklikler yaratmak için kullanın.

Kendinizle konuştuğunuz iç sesinizin tonunu değiştirdiğiniz sürece daha pozitif ve kendine güvenli bir kişi olacaksınız.
Kendinizle konuşarak zor kararların üstesinden gelebilirsiniz.

Etrafımızdaki kişilerle ne kadar konuşursak konuşalım, zor tercihleri her zaman kendi başımıza yaparız.

Yalnızca iç sesinizi değil, iç güdülerinizi de dinleyin. Kendinizle küçük tartışmalar yaşayın ve her zaman doğru karar verin.
Stresli hissettiğiniz zamanlarda kendinizden başka kimse daha iyi hissetmenizi sağlayamaz. Bu konuyla ilgili kendinizle konuşun.

Neden strese girdiğinizi ve ne yaparsanız durumun kolaylaşabileceğini düşünün. Çoğu zaman kendi üzerinizde daha fazla kontrolünüz olduğunu göreceksiniz.

Ayrıca düşüncelerinizi sesli ya da iç sesinizden duymak, kendinizi dışa vurmanızı sağlayabilir.

Kendi kendinize konuşarak kötü bir haberi nasıl ileteceğinizi çözebilirsiniz.

Sevgilinizden ayrılmak istiyorsanız ya da arkadaşınızın eski sevgilisini yanında başka biriyle gördüyseniz bunu nasıl söyleyeceğinizi bilemezsiniz.

Bir aynanın önünde durarak söylemeniz gerkenleri nasıl söyleyeceğinizi çalışın. Karşınızdaki kişinin size vereceği olası cevapları düşünün ve bunlara karşılık bazı sözler hazırlayın.

Kısa bir provadan sonra en kötü şeyleri blie hiç tereddüt etmeden söyleyebileceksiniz.
Kendinizle konuşarak öfkenizi kontrol edin. Bazen pişman olacağınız bir şey söylemek yerine yalnızca bağırmak istersiniz. Tek başınıza olduğunuz zaman ne kadar istiyorsanız bağırın ve aklınıza gelen her şeyi söyleyin.

İçinizdeki öfkeyi kimseyi incitmeden dışa vurmuş olacaksınız.
Kendinizle konuşarak kendinizi tebrik edebilirsiniz!

Etrafınızdaki kişiler başardığınız küçük şeylerin sizin için ne kadar önemli olduğunu fark etmez. Böyle durumlarda kendi kendinizi tebrik edin ve daha büyük işler başarmak üzere cesaretlendirin.


Bazı stresli durumlarda zihnimiz düşüncelerle karmakarışık olur.

Kendimizi karmaşık duygular içerisinde hisseder ve baş ağrıları çekeriz. Böyle durumlarda kendinizle konuşmak için zaman ayırın.

Sıradan düşüncelerinizden oluşan düşünce düğümünü çözmek birkaç dakikanızı alsa da buna değecek. Kendinizle baş başa kalıp düşündüğünüzde rahatladığınızı hissedeceksiniz.

İçinizde tuttuğunuz şeyleri kendinizle konuşarak söyleyin!

Hepimizin zihninin bir köşesinde kilit altında tuttuğu düşünceleri var. Bu düşünceler kimi zaman bir başkası hakkındaki kötü düşünceler ya da başkalarına saçma gelen hayaller olabilir.

Kilitli düşüncelerinizi ne kadar bastırmaya çalışırsanız, o kadar üstünüze gelir. Kendi kendinize ya da evcil hayvanınızla konuşarak biraz daha rahatlamış hissedebilirsiniz.



Yüksek sesle kendi kendinize konuşmak bazı şeyleri hatırlamanızı sağlayabilir.

Alışverişe gittiğinizde ihtiyacınız olan şeyleri içinizden tekrar edebilir, anahtarı nereye koyduğunuzu bu yöntemle bulabilirsiniz.

GEZBLOG---




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder