1 Eylül 2017 Cuma

KYK'da yurt basvuru sonuclari aciklandi

Yuksek Ogrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarinda barinma talebinde bulunan ogrencilerin yurt  basvuru sonuclari aciklandi. Basvuru sonuclari, kurumun resmi 'web sitesi https://sonuc.kyk.gov.tr' adresinden ogrenilebiliyor.



Yurtlara yerlesmeye hak kazanan ogrenciler, kayitlarini e-Devlet uzerinden kolay bir sekilde yapabilecek. Ogrencilerin 9 Eylul 23.59'a kadar e-devlet sifresiyle 'https://www.turkiye.gov.tr' adresinden kayitlarini yaptirmalari yeterli olacak. Dileyen ogrenciler, kazandiklari yurda giderek de sahsen kaydolabilecek.

YEDEK YERLESTIRMELER 11, 14 VE 18 EYLUL'DE

Ogrencilerin magduriyet yasamamasi icin ilk uc yedek yerlestirme tarihi de aciklandi. Buna gore ilk yedek yerlestirme 11 Eylul´de, ikinci yedek yerlestirme 14 Eylul´de, ucuncu yedek yerlestirme de 18 Eylul tarihlerinde gerceklestirilecek. Ayrica yil icerisinde hizmete acilacak yeni yurtlara da kurumsal internet sitesinden duyuru yapilmak suretiyle yurt basvurusu alinarak ogrenciler yurtlara yerlestirilmeye devam edilecek.

ILK KAYIT UCRETLERI ZIRAAT BANKASI'NA
Yurt hakki kazanan ogrencilerin kendilerine verilen sure icerisinde oncelikle Ziraat Bankasi subelerinden, ATM´lerinden veya http://yurtkur.gsb.gov.tr adresinde yer alan E-ODEME ekranindan ilk kayit ucretini odemeleri gerekiyor. Ilk kayit ucreti icerisinde guvence bedeli, gun bazinda yatak ucreti ve yurt kimlik ucreti yer aliyor. KYK yurtlarinin aylik ucretleri, 168 TL ile 285 TL arasinda degisiyor. KKTC yurtlarinda bu rakam 300 TL olarak uygulaniyor.

YURT KAYITLARI e-DEVLET UZERINDEN YAPILACAK

Ilk kayit ucretini odeyen ogrenciler yurt kayit islemlerini, e-Devlet sifresi ile turkiye.gov.tr adresi uzerinden YURT KAYIT ISLEMLERI linkinden taahhutname onayi yaparak tamamlayacak. Ogrencilerin kayit islemi icin yurdun oldugu sehre gidip basvurma zorunlulugu bulunmuyor. Yurtta barinmaya baslanildigi tarihten itibaren 30 gun icerisinde en az 4 adet fotograf, kan grubu belgesi, ogrenci belgesi ve Kurum tarafindan yapilmasi muhtemel geri odemelerde kullanilmak uzere ogrencinin kendisine ait bir IBAN numarasinin yurt mudurlugune teslim edilmesi gerekiyor. Ogrencilerin kaydolduklari universitenin akademik takvim baslangicina gore yurtta barinmaya baslamasi gerekiyor. Akademik takvim baslangicina gore barinmaya baslamayan ogrencilerin yurt mudurlukleri ile iletisime gecerek durumlarini bildirmeleri gerekiyor.

ONCELIKLI OGRENCILER

Basvuru esnasinda ozel ve oncelikli durumu oldugunu beyan eden ogrencilerin yurtta barinmaya basladigi tarihte ilgili belgeyi yurt mudurluklerine teslim etmeleri gerekiyor. Ilgili belgenin ibraz edilmemesi durumunda ogrencinin yurt hakki gecersiz sayilacak. Kredi burs basvurulari ISE tum universitelerin yatay, dikey gecis, doktora ve yuksek lisans ogrenci islemlerini tamamlamasini takiben alinacak.




Yanıp Sönen Metin
Kaynak:Hürriyet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder